Снимка: Pixabay (архив)Готови са графиците за изплащане на еднократната помощ от

...
Снимка: Pixabay (архив)Готови са графиците за изплащане на еднократната помощ от
Коментари Харесай

От утре започват да изплащат обезщетенията на стопаните, заклали доброволно прасетата си заради АЧС

Снимка: Pixabay (архив)

Готови са графиците за погашение на еднократната помощ от 300 лева на стопаните, заклали непринудено прасетата и дезинфекцирали дворовете си като мярка против заболяването африканска чума по свинете.

Средствата са обезпечени в посочения от министерството на земеделието период и изплащането на парите стартира от на следващия ден. По 300 лв. ще получат всички стопани, които са отглеждали не повече от пет свине в задния си двор и са изпълнили разпореждането на ветеринарните управляващи да умъртвят животните и да почистят стопанствата си. Дезинфекцията се потвърждава с констативен протокол, подписан от кмета.

За да имат право на помощта стопаните подадоха заявление, в което заявяват, че няма да отглеждат свине в идващите 12 месеца. С вярата, че няма да подлежат на такова ограничаване някои от тях се отхвърлиха от парите.

„ Независимо дали стопанинът ще кандидатства за тези триста лв. подкрепяне или няма да кандидатства, той не би следвало да отглежда тези свине, тъй като рискът е извънредно огромен “, посочи пред БНР доктор  Георги Чобанов от Българската организация за сигурност на храните.

Парите ще бъдат преведени първо на хората, показали банкови сметки. Останалите ще си ги получават поетапно от представители на организацията, които ще посетят кметствата в авансово посочен ден и час.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР